USD $ EURO € ALTIN

‘Onur konuk’ olan Türkiye’den Körfez’e 3 sektörle fuar çıkarması

07 Aralık 2022 07:08


Türk firmaları, İstanbul Ticaret Odası’nın milli katılım organizasyonuyla Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai Emirliği’nde düzenlenen üç ayrı fuarla, Körfez bölgesine çıkarma yaptı.

 

Otomotiv, gayrimenkul, dizi, film, içerik, TV ve yapım sektörlerinde düzenlenen fuarlara katılan Türk firmaları, hem projelerini tanıttı hem de Körfez ve çevre ülkelerdeki potansiyel alıcılar ile görüşme fırsatı buldu.

 

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ve Danışmanı Hasan Kaya, T.C. Dubai Başkonsolosu M. İlker Kılıç ve T.C. Dubai Başkonsolosluğu Ticaret Ataşeleri Hacı Hasan Kaygısız ve Ersoy Erbay, İTO Yönetim Kurulu Üyeleri Salih Sami Atılgan ve Münir Üstün de fuara katıldı.

 

GAYRİMENKUL BULUŞMASI

 

Türk firmalarının Dubai’deki ilk fuarı, Ortadoğu’nun en önemli gayrimenkul platformu olarak değerlendirilen Cityscape Global Dubai 2022 oldu. 21-23 Kasım 2022 tarihlerinde düzenlenen fuara katılan 14 firma, projelerini, 440 metrekarelik alanda uluslararası yatırımcılara tanıttı. Yaklaşık 13 bin ziyaretçinin ağırlandığı Cityscape Global Dubai Fuarı’nda Türkiye, ev sahibi Birleşik Arap Emirlikleri’nden sonra ikinci büyük katılımcı ülke oldu.

 

Dubai Emirliği Belediyesi Genel Direktörü Dowoud Abdul Rahman Al-Hajri, Türkiye stantlarını ziyaret etti.

 

AUTOMECHANİKA’YA 73 FİRMA KATILDI


Otomotiv endüstrisinde Ortadoğu’nun en geniş kapsamlı uluslararası fuarı olan Automechanika Dubai, Türk firmalarının Körfez’deki ikinci adresi oldu. Türkiye milli katılım organizasyonu 2016 yılından itibaren İstanbul Ticaret Odası tarafından gerçekleştirilen fuara bu yıl katılan 73 firma, Körfez ve çevre ülkelerdeki profesyonel ziyaretçiler ve potansiyel alıcılar ile görüşme imkanı buldu. Firmalar, 22-24 Kasım tarihlerinde açık olan fuar süresince gerçekleştirilen iş görüşmelerinden memnuniyetlerini dile getirdi.

 

Dubai World Trade Centre’da bu yıl 19’uncu kez kapılarını açan Automechanika Dubai’de Türkiye; katılım alanı ve katılımcı firma sayısına göre birinci ülke oldu. Toplam 23 ülke pavilyonunun bulunduğu fuar, 153 ülkeden 43 bin 103 sektör profesyonelini ağırladı.

 

İÇERİK FUARININ ONUR KONUĞU

 

İstanbul Ticaret Odası’nın ikinci kez milli katılım organizasyonunu yürüttüğü Dubai International Continent Market’te bu yıl onur konuğu ülke Türkiye oldu.

 

Küresel televizyon endüstrisinin MENA bölgesindeki (Ortadoğu ve Kuzey Afrika) önemli etkinliği olmaya aday Dubai International Content Fuarı’nda, 6 firma 72 metrekarelik alanda animasyon, belgesel, dizi, film, format ve yeni projelerini uluslararası alıcılara tanıttı. 23-24 Kasım 2022 tarihleri arasında düzenlenen fuarda, 50 ülkeden 600 katılımcı yer aldı. Fuar süresince 900 toplantı gerçekleştirildi.

 

T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, T.C. Dubai Başkonsolosu Mustafa İlker Kılıç, İTO Yönetim Kurulu Üyeleri Münir Üstün ve Salih Sami Atılgan, Türkiye milli standını ziyaret etti.

Kaynak: İTO Haber

İhracat taleplerinizin burada yayınlanması için iletisim@ihracathaber.com.tr adresimize yazınız.