USD $ EURO € ALTIN

Katalonya ile ticarette öncelikli sektörler

07 Aralık 2022 05:01


İstanbul Ticaret Odası, üyelerinin ticareti artırma çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda Barselona Ticaret Odası ile ortaklaşa ‘Katalonya’daki Ticaret Fırsatları’ başlıklı webinar düzenlendi. Webinarın açılış konuşmasını, İTO Yönetim Kurulu Üyesi Münir Üstün yaptı.

Üstün, İspanya’nın, Avrupa ülkeleri arasında ticaret hacminin yüksek olduğu ülkelerden biri olduğunu belirtti. Üstün, sözlerine şöyle devam etti: “İspanya, 2021 yılı rakamlarına göre AB ülkeleri arasında ihracatımızda 6. sırada, ithalatımızda da 10. sırada yer alıyor. Bu anlamda bizim için önemli bir pazar. Odamıza kayıtlı Kasım 2022 itibariyle 1.8 milyar lira sermayeli 249 firma var. Bu da iki ülkenin ticari ilişkilerinin gücünü ve önemini gösteriyor.”

İŞBİRLİĞİ ALANLARI

 

Üstün, ayrıca İspanya’nın Katalonya bölgesinin lojistik, müteahhitlik ve tarım gibi alanlarda güçlü olduğunu vurgulayarak, bu sektörler başta olmak üzere her alanda iş insanlarının ticari ilişkilerini geliştirmek ve artırmak için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

 

RO-RO HATTI

Webinarda T.C. Barselona Başkonsolosluğu Ticaret Ataşeleri Nurdan Çamlıbel Aydın ve Mehmet Örnek sunum yaptı. Sunumda Katalonya bölgesi ve ticareti ile ilgili bilgi verildi. Ayrıca 1.5 sene önce faaliyete geçen İzmir Alsancak-Tarragona Ro-Ro hattının hem lojistik hem de ticarete büyük katkısı olduğu dile getirildi.

 

TİCARET HACMİ

 

Webinarda, Barselona Ticaret Odası yetkilileri de birer sunum yaptı. Sunumların ardından yetkililer katılımcılardan gelen soruları cevapladı.

 

İZMİR ALSANCAK-TARRAGONA RO-RO SEFERLERİ

* Kamyonlar, yarı römorklar, konteynerler ve özel ağır yükler dahil olmak üzere 210 birim taşıma kapasitesi

* Taşıma süresi 7 günden 60 saate indi

* Almanya ve Belçika ile tren bağlantısı

* Türkiye’nin yakın coğrafyadaki tedarikçi konumunu güçlendirdi

 

KATALONYA’NIN GÜÇLÜ OLDUĞU SEKTÖRLER

 

Bilişim

Kimya

Otomotiv

Tekstil ve hazır giyim

Lojistik

Turizm


Kaynak: İTO Haber

İhracat taleplerinizin burada yayınlanması için iletisim@ihracathaber.com.tr adresimize yazınız.