USD $ EURO € ALTIN

TİM Yönetimi'nden Yeni Kabine Üyelerine ‘Hayırlı Olsun' Ziyareti

16 Haziran 2023 08:41

Ankara'da ziyaret ettikleri bakanların hepsinin ihracatın ülke ekonomisi için taşıdığı önemin altını çizdiğini belirten TİM Başkanı Gültepe, “Göreve başlamalarının üzerinden daha bir hafta bile geçmeden zaman ayırıp bizi kabul etmelerini, ihracata verdikleri önceliğin bir göstergesi olarak değerlendiriyor, kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

TİM Başkanı Mustafa Gültepe ve Yönetim Kurulu üyeleri, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde yer alan yeni bakanlara 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu.

TİM Başkanı Mustafa Gültepe Başkanlığındaki heyetin Ankara programında ilk durak Ticaret Bakanlığı oldu. Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın ardından TİM heyeti sırasıyla Hazine ve Maliyet Bakanı Mehmet Şimşek'i, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu'nu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'yı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ı ziyaret etti. Gültepe ve TİM Yönetim Kurulu üyelerinin bakanlara görevlerinde başarı dileklerini ilettikleri ziyaretlerde ihracatçıların güncel sorunları da ele alındı.

Ankara programını değerlendiren Mustafa Gültepe, uluslararası ticaretteki gelişmeler ve yurt içi dinamikler nedeniyle ihracat ailesi için yılın ilk beş ayının zor geçtiğini söyledi. Küresel pazarlarda talebin yavaşladığı bir süreçte yüksek maliyetlere ve enflasyona rağmen kurun uzun süre baskılanmasının ihracatçının rekabetçiliğine zarar verdiğini vurgulayan Gültepe, şöyle devam etti:

“Seçimlerin tamamlanması ve yeni kabinenin göreve başlamasıyla birlikte belirsizlik ortamı sona erdi. Kurların rekabetçi bir seviyeye gelmesi ihracatçımızın en öncelikli beklentisiydi. Daha ilk haftada bu beklentimiz büyük ölçüde karşılanmış oldu. Yakın zamanda piyasanın kendi dengesini bulacağına inanıyoruz. Önümüzdeki günlerde yeni asgari ücret belirlenecek. Enflasyonist ortamda çalışanımızın alım gücünü elbette korumak zorundayız. Çalışanlarımız ne kadar mutluysa verimliliğin de o ölçüde arttığını biliyoruz. Dolayısıyla asgari ücrette elbette artış yapılmalı. Ancak zamdan kaynaklanan yükün tamamının işverene bırakılmayacağını ümit ediyoruz. Ankara'da ziyaret ettiğimiz değerli bakanlarımızın ihracatın ülke ekonomisi için taşıdığı önemin altını çizmelerini büyük bir memnuniyetle karşıladık. Nitekim göreve başlamalarının üzerinden daha bir hafta bile geçmeden zaman ayırıp bizi kabul etmelerini, ihracata verdikleri önceliğin bir göstergesi olarak değerlendiriyor, kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz.”

İhracat taleplerinizin burada yayınlanması için iletisim@ihracathaber.com.tr adresimize yazınız.