USD $ EURO € ALTIN

Ratic 5,27 Milyon Dolar Değerleme Üzerinden Yatırım Aldı

24 Ocak 2023 10:23
Ratic Ekibi
Gamizm.com sitesinin haberine göre, bilgisayar oyunu geliştiricisi ve Ali Dursun, Ersel Rıdvan Ekmen, Yasir Güney ve Harun Dursun ortaklığında kurulan Ratic, tohum öncesi yatırım turunda 5,27 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.
Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri merkezli olarak faaliyet gösteren oyun şirketi Ratic, çıktığı tohum öncesi yatırım turunu (Pre Seed) 5,27 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım alarak kapattı. Şirketin yatırım turuna; Arısan İnce önderliğinde İnce Ailesi, OXO Finans ve Alpcan Erdoğan da katıldı. Ratic’in aldığı yatırım tutarı açıklanmazken, kısa sürede ulaşılan değerleme, başarı hikayesinin önemli bir adımı olarak kayıtlara geçti.
Oyun Teknolojileri Girişimi Ratic 5,27 Milyon Dolar Değerleme İle Yatırım Aldı, Yatırım Tutarı Açıklanmadı
Oyuncular için devrim niteliğinde süper bir uygulama geliştiren Ratic, bununla birlikte yeni oyun modellerinin uygulanmasını kolaylaştırmak için de bir geliştirici kiti inşa ediyor. Ratic’in başarılı çalışmaları kısa sürede pek çok yatırımcının da dikkatini çekti ve Ratic, çıktığı tohum öncesi yatırım turunda büyük bir ilgiyle karşılaştı.
Arısan İnce önderliğinde İnce Ailesi, OXO Finans ve Alpcan Erdoğan’ın katıldığı yatırım turunda 5,27 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım alan şirketin aldığı yatırım tutarı ise kamuoyu ile paylaşılmadı. Alınan yatırım ile ilgili açıklamalarda bulunan Ratic CEO’su Ali Dursun; açık fikirli ve vizyoner yatırımcıların desteğini aldıkları için heyecanlı ve mutlu olduklarını deklare etti.
Diğer güncel oyun sektörü yatırım haberleri için de buraya göz atılabilir.
Aldıkları finansman desteğinin oyun endüstrisi için benzersiz vizyonlarını hayata geçirmelerini sağlayacağını ifade eden Ali Dursun, bu turda toplanan fonun; şirketin teknik ekibinin genişletilmesi, Ratic Launcher ile Ratic Kit’in de geliştirilmesine devam edilmesi için de kullanılacağını vurguladı.
CEO Ali Dursun sözlerini, yatırım turu ve Ratic’in geldiği nokta ile ilgili olarak; ekiplerinde yer alan birbirinden deneyimli ve başarılı isimlere, danışmanlarına, çözüm ortaklarına ve yatırımcılarına minnettar olduklarını söyleyerek tamamladı.

Ratic'e, yazılım üzerine Türkiye'de bir numara olan ünlü Profesör Çetin Kaya Koç danışmanlık yapıyor.


İhracat taleplerinizin burada yayınlanması için iletisim@ihracathaber.com.tr adresimize yazınız.