USD $ EURO € ALTIN

‘E-ihracat, 2023’te rekorlar kıracak’

17 Ocak 2023 06:16

Ebi Export, international fast food Turkish import and export

Elektronik Ticaret Derneği’nin (ELİDER) Yönetim Kurulu Başkanı ve Logi3PL E-Ticaret ve İş Geliştirme Müdürü Fehmi Darbay ile Logitrans ve CDEK Türkiye CEO’su Sertalp Demirağ, 2023 yılında e-ticaret ve e-ihracattaki beklentilere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Elektronik Ticaret Derneği’nin (ELİDER) Yönetim Kurulu Başkanı ve Logi3PL E-Ticaret ve İş Geliştirme Müdürü Fehmi Darbay ile Logitrans ve CDEK Türkiye CEO’su Sertalp Demirağ, 2023 yılında e-ticaret ve e-ihracat beklentilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

‘E-ihracat tüm sektörlerin gündeminde’

Fehmi Darbay, Türkiye’de 2022 yılında e-ticaret hacminin 650 milyar lirayı aşmasının öngörüldüğünü vurgulayarak, “Bu rakam tesadüf değil. Tüketiciler, e-ticaretin konforuna alıştı. Çünkü e-ticaret, alışverişte tüketicilere büyük bir konfor alanı açtı. Tüketiciler, bu konfordan vazgeçmeyecek ve önümüzdeki yıllarda e-ticaret konforunda yeni gelişmelere tanık olacağız” sözlerini kaydetti. “E-ihracat da bu gelişmelerden vareste değil” diyen Darbay, “E-ihracat, bireysel satıcılarından KOBİ’lere kadar artık neredeyse tüm satıcıların ve sektörlerin gündeminde” ifadelerini kullandı.

Rekorlar bekleniyor

Darbay, Ticaret Bakanlığı’nın ve E-İhracat, Dijital Pazarlama, Davranışsal Kamu Politikaları ve Yeni Nesil Teknolojiler Dairesi Başkanı Hasan Önal’ın e-ihracat için yoğun mesai yaptığını söyleyerek, bu konudaki maddi desteklerden bahsetti, “Bu çalışmalar 2023’te e-ihracatta yeni rekorlar sağlayacaktır” dedi.

‘Türkiye, küresel e-ihracatın merkezinde’

Logitrans ve CDEK Türkiye CEO’su Sertalp Demirağ ise, sınır ötesi e-ticaretin her yıl hatırı sayılır bir büyüme kaydettiğini belirterek, Türkiye’nin için stratejik bir konumda olduğunu söyledi. CIS, MENA ve Avrupa ülkelerinin tam ortasında bulunan Türkiye’nin küresel e-ihracatın merkezinde olduğuna işaret eden Demirağ, “Türk KOBİ’ler ve perakende firmaları, global pazarlara yakın konumu sebebiyle Türkiye’den e-ihracat fırsatlarını değerlendirmelidir. E-ihracatı kolaylaştıran entegrasyonlarla kısa süre içinde farklı ülkelere satış yapılabilir” diye konuştu.

Kaynak: worldef.net

İhracat taleplerinizin burada yayınlanması için iletisim@ihracathaber.com.tr adresimize yazınız.