Volkan Aydın
Türkiye kökenli gıda markaları Avrupa gıda pazarındaki eksikliğin farkında mı?
Avrupa Türk gıda sektörü içinde olan toptancıların sattıkları ürünler dünyanın her yerinden geliyor ve birçok markayı birlikte satıyorlar. Bazı toptancılar belki de 50-100-150-200 markanın satışından sorumlu bazılarının bayiliğini bazılarının ise sadece alım satımını yapıyorlar.
Soru şu; Bu kadar markayı ve ürünü
· Ürün Yöneticisi
· Marka Yöneticisi
· Kategori Yöneticisi
olmadan gerçek potansiyelinde satma imkânı var mı?
Perakende de iş geliştirme yapılabilir mi?
Başka bir soru; Satış kanalı çeşitlendirme yapılabilir mi?
Türkiye kökenli markalar neden Türkiye'de olan sistemi Avrupa için uygulamıyorlar?
Toptancıları ve markaları analize ettiğimizde maalesef Ürün Yöneticisi, Marka Yöneticisi, Kategori Yöneticisi nerdeyse yok olanların çalışmaları da çok zayıf. (Bence çok zayıf)
Burada sorgulanması analiz edilmesi gereken konu markaların ürünlerinin gerçek potansiyelinde satışı yapılıyor mu?
Özellikle Türkiye kökenli markaların Türkiye'de bu konularda çalışan tecrübeli çok elemanı var. Türkiye kökenli markaların Türkiye'de olan elemanları Avrupa'da neden yok veya neden böyle bir çalışma yapmak için toptancılara destek olmuyorlar?
Bu konuda Türkiye'de bayilere verilen eğitimler Avrupa'daki toptancılara ve bayilere neden verilmiyor?
Burada tabii ki Avrupa'da doğmuş markaları da sorgulamak lazım aynı düşünceler onlar içinde geçerli ama Türkiye kökenli markalar bu konuda hem tecrübeli hem de ciddi çalışmaları olduğu için ve tabii ki gelişen Avrupa gıda pazarında neden daha çok olma isteğinin olmadığını anlamak için...
Türkiye kökenli markalar ürünlerinin gerçek potansiyelinde satılmasını istemiyor mu? veya Avrupa'daki satış rakamları neye göre analiz ediyorlar?
Avrupa’da olan tüm toptancıların ve markaların kesinlikle artık Ürün Yöneticisi, Marka Yöneticisi, Kategori Yöneticisi ekiplerine eklemeliler.
Avrupa gıda sektörü bilinenden çok daha güçlü ve halen daha büyümeye gelişmeye potansiyeli olan bir sektör. Var olan işleri geliştirmek daha verimli hale getirmek hem de gerçek satış potansiyellerini yakalamak için bu eksikliği biran evvel tamamlamalıyız.
İhracat taleplerinizin burada yayınlanması için iletisim@ihracathaber.com.tr adresimize yazınız.