USD $ EURO € ALTIN

Türk yapımlarına Asya vitrini

22 Aralık 2022 05:28


Türk dizi, film, içerik, TV ve yapım sektörü, uluslararası alanda başarılarını sürdürüyor. Eurodata’nın verilerine göre, dünya genelinde ithal edilen içeriklerin yüzde 25’ini Türk yapımları oluşturuyor. İstanbul Ticaret Odası, sektörün uluslararası fuarlara katılmasına öncülük ediyor. Bu fuarlardan biri de İTO’nun 2016 yılından itibaren katıldığı ATF-Asia TV Forum&Market Fuarı.

 

11 FİRMA KATILDI

 

Pandemi etkisiyle iki yıl online yapılan fuar, bu sene kapılarını yeniden açtı. ATF 2022 Fuarı’nın milli katılım organizasyonu ise İstanbul Ticaret Odası tarafından yürütüldü. 59 ülke, 15 ülke pavilyonu, 3 bin 880 katılımcı ve yaklaşık 1.000 içerik satın alıcısının katıldığı fuarda, İTO’nun desteği ile 11 firma içeriklerini tanıtma imkanı buldu. Fuar heyetinde İTO Başkan Yardımcısı Mehmet Develioğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Murat Hazıroğlu da yer aldı.

 

KÜRESEL EĞLENCE ENDÜSTRİSİ

 

ATF, Asya kıtasının önde gelen profesyonellerinin içerik tanıtmak, dağıtım ve ortak yapım anlaşmaları yapmak ve küresel eğlence endüstrisini şekillendiren güçlerle karşılıklı iletişim kurmak için bir araya geldiği dünya standartlarında bir buluşma etkinliği olarak kabul ediliyor.

 

İLETİŞİM BAKAN YARDIMCISINDAN ZİYARET

 

Fuarda İTO heyeti, Singapur Büyükelçisi Mehmet Burçin Gönenli, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Ticaret Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Ali Alperen Kaçar, Singapur Ticaret Müşaviri Mihriban Esin Arslan ve Sinema Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Faruk Bayram ile inceleme yaptı. Ayrıca Singapur İletişim ve Enformasyon Bakan Yardımcısı Tan Kiat How, Türkiye standını ziyaret etti.

 

İTO heyeti, Singapur Büyükelçisi Mehmet Burçin Gönenli’yi makamında ziyaret etti.

İTO İLE 11 FİRMA KATILDI

 

* Hacıyatmaz Film Prod. Ltd. Şti.

 

* Hayat Görsel Yayıncılık A.Ş.

 

* Media Hub Medya ve İlet. Hiz. A.Ş.

 

* Medyablue Yapım Dağıtım A.Ş.

 

* Mist Danışmanlık A.Ş.

 

* Parlonist Çeviri Tekonolojileri ve Dil Hizmetleri Tic. A.Ş.

 

* Raya Reklam Film Dağıtım San. ve Tic. Ltd. Şti.

 

* Saran Uluslararası Filmcilik Org. Reklam Ticaret Pazarlama A.Ş.

 

* Semerkand Radyo ve TV A.Ş.

 

* Siyah Sekiz Medya Tic. Ltd. Şti.

 

* VFX İstanbul Prodüksiyon ve Görsel Teknoloji Hiz. Ltd. Şti.

 

156 ÜLKEDE İZLENİYOR

 

Türk dizilerinin ilk uluslararası başarısı 2006’da Ortadoğu ülkelerinde başlayıp, Balkan ve Latin Amerika ülkeleri ile devam etti. Bugün Türk dizileri, 156’yi aşkın ülkede izleniyor. Türkiye, sektörde ihracatta da dünyada ikinci sırada.

 

2023 FUAR TAKVİMİ

 

İTO, uluslararası alanda yumuşak güç olarak bilinen içerik sektörünü yurtdışı profesyonellere tanıtmak için 2023 yılında da fuarlara katılımı sürdürecek. İşte 2023 fuar takvimi:

 

* MIPTV: 17-19 Nisan 2023 - Cannes / Fransa

 

* MIPCOM: 16-19 Ekim - Cannes / Fransa

 

* Dubai International Content Market: 22-23 Kasım 2023 - Birleşik Arap Emirlikleri

 

* ATF Asya: 6-8 Aralık 2023 - Singapur

Kaynak: İTO Haber

İhracat taleplerinizin burada yayınlanması için iletisim@ihracathaber.com.tr adresimize yazınız.